torsdag den 17. september 2009

Myrtle Leaf lace

Jeg faldt for noget tid siden over bogen 'Victorian Lace Today', købte den uden betænkningstid og sad mange aftner i træk og bare bladrede rundt i de mange fuldstændigt fantastiske opskrifter på sjaler og tørklæder i det fineste hulmønsterstrik, inspireret af victoriatidens 'lace'-strik.

Jeg besluttede mig for at lave et testprojekt. Først ville jeg egentlig bare have lavet en strikkeprøve, men hvorfor ikke lave en prøve man kan bruge til noget? Så jeg brugte diagrammet til Myrtle Leaf, men med færre gentagelser i bredden end opskiften dikterer.Her er midtvejsresultatet. Strukturen er lidt uklar, det fine bladmotiv træder først frem når det færdige tørklæde blockes - det er vist det engelske udtryk, men jeg har ikke helt styr på hvad det hedder på dansk? Strækkes, spændes ud??! Det har faktisk nok været den største udfordring: opskrifterne er på engelsk, så man skal lige lære forkortelser som SSK, YO og K2Tog. Heldigvis er bogen fuld af forklarende tegninger, så det går okay.

Garnet er et no-name mohair og akryl, jeg en gang har købt i Netto. Havde overvejet at smide det ud, men her har vi et klokkeklart eksempel på at man skal lytte til garnet - efterhånden som mit lille testprojekt skrider frem, kan jeg pludselig se hvor fantastisk lige netop det her garn er. Det ville jo bare elskes. Altså, farven ville stadig få mig til at ligne en kødpølse ... men nu findes der jo folk omkring mig med en lidt mere brun-venlig hud-/hår-/øjenfarvekombination, så jeg begynder at lege med tanken om at det her skal blive en fint lille julegave-lace-halstørklæde til mit mødrende ophav (hun læser ikke blogs, så hemmeligheden er vist velbevaret).

Det er et fantastisk pendler-projekt, så jeg slæber det med rundt i tog og busser. Vel at mærke efter en hurtig afskrift af diagrammet - selve bogen er stor og tung, og står godt og trygt hjemme i bogreolen!
Her har jeg forsøgsvis spændt et lille stykke ud så man får en ide om hvordan det endelige resultat bliver. Lovende, synes jeg! Lige nu overvejer jeg, om jeg vil følge opskriften og strikke en bred, takket kant vinkelret på tørklædet, hele vejen rundt. De fleste af bogens opskrifter er konstrueret sådan, og det er en teknik jeg aldrig har prøvet før, så jeg burde nok ... Men jeg tror lige jeg venter og ser hvordan projektet udvikler sig (og om jeg når det inden jul).


2 kommentarer:

  1. Det ser super flot ud Mette! Og skrider da pænt hurtigt frem! Jeg overvejer også et af de sjaler - råhvidt.. Men har lige nogle andre ting, der skal være færdige først!

    Hvordan med dine tvillingetrøjer?

    SvarSlet
  2. Det bliver simpelthen så fint Mette, tror du gør din mor meget glad :)

    SvarSlet