mandag den 5. oktober 2009

So You Think You Can Knit - udfordringen.

Den svenske (strikke-)blogger visa lisa har fundet på et fantastisk koncept: So You Think You Can Knit - og jeg har været så modig (eller dumdristig?) at tilmelde mig!

Kort fortalt går det ud på at Lisa, inspireret af TV-showet af næsten samme navn, har inddelt os strikkere i stilarter, præcis som danserne. Man får så lov at tilmelde sig i den stilart man er mest fortrolig med. Jeg er fx. 'balletdanser' - det beskriver Lisa sådan:

Det ljuva, skira, vackra, poetiska. Spetssjalar i skira garner rinner genom dina fingrar. Men även i andra plagg stickar du gärna spetsmönster. Mönsterpapperet i ditt knä visar ofta ett diagram. Omslag och minskningar i lövmönster, girlander och snirklar är din specialitet. Det ska allra helst hända något på varje varv, men även i längre och längre aviga varv tittar omgivningen avundsjukt på den älvalikt lätta magin dina stickningar blir. ('Spets' er svensk for hulmønster)

Nu kommer det sjove: alle deltagere i So You Think You Can Knit lader sig udfordre til at strikke på en helt anden måde end de plejer - og blogge om det! Jeg har lige fået min udfordring. Og jeg er dybt rystet. Læs bare her:

Din utmaning blir att dansa LATIN! Att anpassa sin stickning i stil är en självklarhet för de flesta i färg- och garnval (Så även för dig såklart!), men inte alltid mer än i storleksval vad gäller passform? Har jag fel?Latin handlar om kroppen – att anpassa en stickning för att den ska passa just dig! Lägga in eller ta ut, förkorta eller förlänga, eller mina egna favoriter – intagningar under, eller extra kil precis vid, bysten! Hur stort eller litet projekt du gör är helt upp till dig!

Kære Lisa, du har ramt min største strikke-fobi! Det er jo helt vildt! Og det vildeste er, at jeg først bliver bevidst om det nu.

Sjaler og tørklæder kan jeg strikke, og små trøjer til vennernes børn, og et par tykke sokker i ny og næ. Projekter som ikke kræver den store præcision. Lækkert og blødt? Ja. Varmt og praktisk? Som regel.

Men læs lige Lisas generelle beskrivelse af en latindanser/strikker:

Latin (rumba, salsa, lambada):
Sexigt kroppsnära. Ditt ledord är passform. Du lärde dig sticka för att kunna få kläderna att passa. Du vet hur man tar in i midjan, ger extra plats för bysten, eller förlänger, förkortar, förminskar och förstorar – allt för att plagget ska passa just dig och ingen annan. Dina kreationer visar upp dina kurvor, din längd eller vad det nu är som gör just din kropp så sexigt fantastisk!

Sexet og kropsnært? Øjeblik, skal lige hyperventilere færdigt ......

.... sådan ... :-) Nu går det bedre.

Faktisk havde jeg for en uge siden besluttet at strikke en trøje til mig selv. Det var ligesom ved at være på tide at kaste sig ud i et projekt af den størrelse. Jeg havde bare forestillet mig at det skulle være sådan en stor, praktisk uldsweater - lidt tung og firkantet, hvis I forstår. Nu, hvor Lisa har talt, bliver det anderledes. Og godt det samme: tænk, at det første rigtige, store strikkeprojekt jeg laver til mig selv, bliver lækkert og latino og ekstravagant og figurstrikket og forhåbentligt helt unikt og fantastisk !!

Så mangler jeg bare lige at bearbejde min (nordiske?) kropsforskrækkelse, så jeg tør at være fotomodel og vise slutresultatet frem her på bloggen. Der er heldigvis lidt tid endnu :-)

I denne uge skal vi samle inspiration, finde mønstre, købe garn osv., og på søndag går det løs med selve strikkeriet, bloggeriet og ikke mindst bloglæsning. Der er over 50 tilmeldte, og tanken er at vi skal følge med i hinandens blogs - d. 1. december stemmer man så på den, man synes har klaret sin udfordring bedst. Det bliver sindssygt spændende at læse!!!

Og nu ... vil jeg kaste mig over en strikkebog eller to inden jeg skal sove. Tror jeg kommer til at drømme om garn i nat :-)

5 kommentarer:

 1. Så spännande att se tröjan du tänker stickar fram! Vilken utmaning! Jag var så nära att anmäla mig, men känner att jag inte hinner med det. Jag får nöja mig med att läsa vad alla gör.

  SvarSlet
 2. Hold da op Mette, sikke en opgave du er kommet på. Bliver super spændende at følge med i projektudviklingen :)

  SvarSlet
 3. Räds inte att ge dig ut och dansa latin. Jag har fått samma utmaning. Jag kommer dock inte sticka någon sexig kroppsstrumpa! Det får bli en A-linjeformad kofta, dvs minskningar först, från höften till midjan och ökningar vid ärmkilen och någon ökning vid bysten.

  Jag har lagt upp en tråd på Ravelry i SYTYCK gruppen, för oss latin dansare. Där kan vi peppa varandra och diskutera eventuella problem med dansen/stickningen.

  SvarSlet
 4. @maria e:
  tak, så må jeg se at få mig en ravelry-profil. Ser frem til at danse latin med dig :-)

  SvarSlet
 5. Hej
  Vill bara säga hej från en lation till en annan.
  Hjärnan går i spin nu!

  SvarSlet