mandag den 16. november 2009

Jeg - en bænkevarmer.

Jeg er en lile fortabt dansemus i det store strikke-danse-univers på strikudfordringen So You Think You Can Knit. Jovist får jeg strikket, men eftersom jeg også liiige skal ha 2-3 julegaver af pindene - og er godt i gang med at tage kørekort - og i øvrigt skal flytte på lørdag - så er det ikke alverdens tid jeg får dedikeret til mit SYTYCK-projekt.


Men lidt sker der da:

Udgangspunktet var jo at strikke denneher fine top, men som Strikketanterne kan bevidne, er jeg jo ikke den der affinder mig med at en eller anden designer har bestemt, hvordan jeg skal strikke, så første præmis er at den skal modificeres - kraftigt. Og her er min SYTYCK-udfordring (at tilpasse et mønster og strikke noget som er kropsnært, med masser af ind- og udtagninger, så det passer lige præcis til MIN krop) helt perfekt!

Her følger en lille reportage fra træningslokalet ...

Mønsterprøve ét: Borten fra opskriften. Fin, men bare ikke særlig latin. Det er nærmere riverdance - den står bare ét sted og hopper op og ned, og gud forbyde at der skulle komme lidt sving i hofterne!Mønsterprøve to, to-en-halv og tre:
Den lilla bort er tyvstjålet fra en opskrift i Hendes Verden en gang i efteråret 09. Den har den fantastiske finesse, at den ved hjælp af en slags vendestrik kan dreje, så man kan strikke en flad cirkel til fx. en halskant. Diagrammet består af en rektangulær- og en kile-rapport, og man styrer hvor 'hurtigt' borten svinger ved at kombinere de to. Ulempen er at den kun kan dreje til højre! Så fat i blokken og skrible-skrible en omvendt én, der kan dreje til venstre - det er den orange herunder. Det var lidt sværere end det lyder, for man skal lige have en fletning og to snoninger i tre forskellige tempi til at gå op - men sjovt, det var det!
Og så kom jeg pludselig på at den da var alt for bred og klodset, så jeg lavede også lige en variant med kun fletning og én snoning (rød). Den vil jeg anvende i det endelige projekt.Mønsterprøve fire: Skal der strikkes kropsnært, kommer man (jeg) ikke uden om en dyb V-udskæring :-) Tilbage til det ternede papir, blyant og viskelæder - og lidt garn-og-pinde-arbejde også, forstås. Resultat: Hele toppens udgangspunkt, hvorfra alle snoninger og fletninger skal smyge sig om barm og ryg.Femte og (foreløbigt) sidste prøve: strikkefasthedsprøve. Jo, jeg gjorde det! Og det var fedt :-) Faktisk var det bydende nødvendigt, for næste trin var en opmåling af egen krop (ufff!!!!) efterfulgt af en strengt matematisk udregning af det dertil nødvendige maskeantal.Og så mangler jeg jo 'bare' at strikke selve toppen ;-)

6 kommentarer:

 1. Det ser så spännande och mustigt ut; härliga färger och slingrande flätor! Det blir nog något alldeles extra!
  (Lycka till med körkort och flyttning och allt annat, konstigt att allt ofta kommer samtidigt!?)

  SvarSlet
 2. tak, Cecilia :-)

  De meget glade farver er valgt ud fra at det skal være sjovt at strikke prøvelapper - og fordi bomuldsgarnet er så nemt at trævle op når man strikker forkert.
  Selve toppen bliver ensfarvet isblå-turkis ligesom strikkefasthedsprøven. Glæder mig meget til at arbejde videre med den!

  SvarSlet
 3. Det bliver spændende at se resultatet :)

  SvarSlet
 4. Det ser jo rigtig flot ud. Sikke en smart bort! Jeg gläder mig til at se hvordan det kommer til at gå når du går rigtigt igang. Selv er jeg igang med Latin for de lidt äldre... Jeg strikker en sweater med lidt höj hals. Jeg har også regnet og målt - men har måttet pille lidt op for at pröve igen. Men det er jo det som er udfordringen - at arbejde sig frem til et fint arbejde

  SvarSlet
 5. Mmmm... Vilken repertoar! Inte nog med att du dansar latin, det blir även koreografi och lite folkdans - fantastiskt! I wish I had those skills...

  SvarSlet
 6. Du er godt nok en superstrikker, det ser fantastisk spændende ud, jeg glæder mig også til at se den færdige top. Jeg er bestemt ikke en superstrikker, har faktisk en babybluse liggende som jeg begyndte på for 4 år siden og som stadig mangler den halve ryg og ærmerne, såjeg holder mig til sokke-strikning og lever det kreative ud med symaskinen mm.

  Blev iøvrigt glad for at se dit indlæg, for jeg har kigget efter nyt fra dig, men kan forstå at du har travlt for tiden.

  Kære Mette, kan du ikke sende mig din adresse så jeg kan sende din vandregave. Mail-adressen: er kamilla.b.laursen(at)gmail.com

  SvarSlet